Kontakt informacije

icon_widget_image Crna Gora, Bar, Ilino b.b. icon_widget_image +382 68 806 646 icon_widget_image Info@b2bar.me
  /  Blog   /  Grad Bar

Grad Bar

Bar je grad koji spaja dvije obale, planine i more, istovremeno je najbolji primjer spoja tri kulture koje su vjekovima u idiličnom suživotu.

Veoma je popularan među turistima kojima je Crna Gora odabrano destinacijsko odmaralište. Ono što ga čini savršenim za život je i činjenica da je jedan od najsunčanijih gradova u Evropi, ima više od 270 sunčanih dana godišnje.

Značajan je kao dinamični ekonomski centar Crne Gore, ali i kao grad koji čuva bogatu kulturno-istorijsku tradiciju. Neki od najznačajnijih civilizacijskih dometa na prostoru Crne Gore, nastali su u Baru: ovdje su sačuvani ostaci najstarijih pisanih spomenika, ovdje je nastalo najznačajnije književno-istorijsko djelo crnogorskog srednjeg vijeka, a grad je bio sjedište i najstarije vjerske institucije Crne Gore (Barske nadbiskupije). Pored toga u Baru se nalazi jedno od najstarijih maslinovih stabala na svijetu, Stara maslina na Mirovici, stara preko 2200 godina.

Bogata kulturno-istorijska tradicija sjedinjena je na prostoru Bara sa jedinstvenim darovima prirode, povoljnom klimom i izuzetnim geografskim položajem.